23 June 2022

HEMA Designwedstrijd voor kinderen: doe jij mee?

Al 32 jaar organiseert HEMA designwedstrijden, waarbij designers uitgedaagd worden een nieuw product voor HEMA te ontwerpen. Dit jaar is er ook een speciale designwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De opdracht? Herontwerp een product zodat het product langer meegaat. Kun jij je oude knuffel bijvoorbeeld omtoveren in een etui of vermaak jij je wintertrui zo dat je ‘m in de zomer als T-shirt kan dragen? Of heb jij nog een veel beter idee? Doe dan mee!

Bij HEMA zijn ze druk bezig om producten te maken die langer meegaan. Zo hoef je minder weg te gooien én minder vaak nieuwe spullen te kopen. En dat is dan weer beter voor het milieu, mensen en dieren. Daarom focust de designwedstrijd van dit jaar niet op het bedenken van een nieuw product, maar juist op het herontwerpen van een bestaand product.

Als je meedoet aan de HEMA herontwerpwedstrijd kids, ga je samen met andere kinderen de tofste ideeën bedenken.

Dit zijn eerdere winnaars van de HEMA Design Contest

Je kunt meedoen als:

  • je tussen de 6 en 12 jaar oud bent;
  • je in Nederland woont;
  • je idee creatief en helemaal af is;
  • je idee niet (veel) extra gekochte spullen vereist;
  • je idee ervoor zorgt dat spullen langer mee gaan.

Meedoen kan tot en met 1 augustus 2022. Uiterlijk 1 september hoor je of je een van de 10 finalisten bent.

Wordt jou idee geselecteerd? Dan mag je meedoen aan de finale!

Veertig finalisten worden uitgenodigd voor een Designathon workshop om nog meer ideeën uit te werken. Daar leer je samen met je leeftijdsgenootjes nieuwe manieren om toffe, duurzame dingen te maken. Als een echte ontwerper.

De prijs: Dutch Design Week

Vervolgens worden de vier beste ideeën uitgekozen. De vier winnaars krijgen een duurzaam HEMA schoolpakket én een HEMA instax camera. Maar dat is niet alles: de vier winnende ideeën laten HEMA in oktober zien op de Dutch Design Week in Eindhoven! Hier laten ontwerpers allemaal nieuwe ideeën voor de toekomst zien aan alle bezoekers. Heel veel mensen zullen dus jouw idee zien.

Gerelateerde doelen

Deel dit artikel