In de klas aan de slag

Leren over de werelddoelen met de 17 digibordlessen

In de 17 Doelen Wegwijzer reizen kinderen langs de 17 Werelddoelen (ook wel de Sustainable Development Goals genoemd). Leerlingen ontdekken door de interactieve opzet niet alleen meer over de doelen die bijdragen aan een leefbare wereld, maar ook wat ze hiervoor zélf kunnen doen. Om te zorgen dat je met de klas makkelijk uit de voeten kunt met de inhoud, hebben wij 17 digibordlessen bij de Werelddoelen ontwikkeld: voor elk doel een.

Maak kennis met 17 doelen die je deelt

Het lesmateriaal is primair gemaakt voor PO-leerlingen in de bovenbouw, maar ook in de onderbouw van het VO kunnen leerlingen er veel aan hebben. Aan de hand van slides (ontwikkeld voor het digibord maar uiteraard ook gebruiksvriendelijk op laptop of tablet) kunnen kinderen aan de slag, of het nou op school is of vanuit huis. 

Sommige lessen zijn grotendeels klassikaal van opzet, andere zijn in groepjes en/of individueel uit te voeren. De vorm en duur van de lessen varieert. In de docentenhandleiding lees je er alles over. 

Laagdrempelig kennismaken met de werelddoelen met 17 filmpjes

Past een complete digibordles op dit moment niet in het lesprogramma? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kinderen uit jouw klas kennis te laten maken met de 17 werelddoelen door ze zelf de Wegwijzer te laten ontdekken. Ook is het leuk om de 17 doelen bij de kinderen in je klas te introduceren aan de hand van de 17 filmpjes over de werelddoelen. In de filmpjes, die elk 1 minuut duren, leggen de verschillende kinderambassadeurs uit waarom een specifiek werelddoel voor hem of haar zo belangrijk is en hoe de wereld eruit zou moeten zien in 2030. Op deze pagina vind je alle filmpjes bij elkaar.

Workshop voor de hele klas?

Heb je interesse in een Wegwijzer-gastles in de klas? Onze ervaren gastdocenten komen graag naar je school toe om met leerlingen aan de slag te gaan met de 17 Doelen Wegwijzer. Voor meer informatie neem je contact op via info@17doelendiejedeelt.nl.