Voor docenten

17 lessen bij de 17 Doelen Wegwijzer

Op de 17 Doelen Wegwijzer reizen kinderen langs de 17 Werelddoelen (ook wel de Sustainable Development Goals genoemd). Leerlingen ontdekken door de interactieve opzet niet alleen meer over de doelen die bijdragen aan een leefbare wereld, maar ook wat ze hiervoor zélf kunnen doen.

Om te zorgen dat je met de klas makkelijk uit de voeten kunt met de inhoud, hebben wij 17 lessen bij de Werelddoelen ontwikkeld: voor elk doel een. Je vindt ze hier. Het lesmateriaal is primair gemaakt voor PO-leerlingen in de bovenbouw, maar ook in de onderbouw van het VO kunnen leerlingen er veel aan hebben. Aan de hand van slides (ontwikkeld voor het digibord maar uiteraard ook gebruiksvriendelijk op laptop of tablet) kunnen kinderen aan de slag, of het nou op school is of vanuit huis. 

Sommige lessen zijn grotendeels klassikaal van opzet, andere zijn in groepjes en/of individueel uit te voeren. De vorm en duur van de lessen varieert. In de docentenhandleiding lees je er alles over. 

17 Doelen Wegwijzer-workshop voor de hele klas?

Heb je interesse in een Wegwijzer-gastles in de klas? Onze ervaren gastdocenten komen graag naar je school toe om met leerlingen aan de slag te gaan met de 17 Doelen Wegwijzer. Voor meer informatie neem je contact op via info@17doelendiejedeelt.nl.