3 February 2023

2.400 kinderen doen mee met Junior Energiecoach

Leerzaam en leuk educatieprogramma helpt energie besparen

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Ruim 2.400 kinderen door het hele land gaan het ervaren met Junior Energiecoach. Via school, scouting en als gezin gaan kinderen samen met hun ouders met challenges aan de slag met energiebesparing. 3 februari is de start en gaat iedereen op lampenjacht!

Spelenderwijs de bewustwording over energie vergroten
Doel is een schoner milieu en een vollere portemonnee door meer inzicht over thuis gemakkelijk energie besparen. Kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame challenges, puzzels, geheime post, experimenten en winacties.
Ze doen dit thuis met het gezin, via school en scouting. Kennis en bewustwording over energie nemen toe en kinderen verdienen een echt Junior Energiecoach diploma.

Alles onder het motto: ”Met energie kun je lachen!”

Met een tv-held op lampenjacht en stekkerexpeditie
Vijf weken lang gaat tv-held Varkentje Rund in de rol van Junior Energiecoach met de kinderen op een praktische manier energie besparen. Wie durft mee op lampenjacht, stekkerexpeditie en nog meer energie avonturen!? Natuurlijk ook leuk en leerzaam voor ouders.

Duizenden energiebesparende acties
Ook deze editie verwachten we weer veel energie besparende acties.
Tijdens eerdere edities zijn al meer dan 17.600 energiebesparende acties uitgevoerd door Junior Energiecoaches. Zoals onzuinige lampen vervangen, de verwarming een graadje lager zetten, korter douchen. En veel gezinnen beloofden daar mee door te gaan.


Gerelateerde doelen

Deel dit artikel