Wil je op de hoogte blijven van alles rondom 17 doelen die je deelt en de wereldwijzer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

15 mei: Kindergehaktdag!

15 mei staat in Nederland in het teken van Verantwoordingsdag. Wij organiseren een unieke kindervariant, met een echt kinderverantwoordingsrapport en dopen de dag dus om tot Kindergehaktdag!

Kindergehaktdag

Elk jaar onderzoekt het CBS hoe Nederland ervoor staat op het gebied van de werelddoelen. Op Verantwoordingsdag wordt dit rapport overhandigd aan de Tweede Kamer. Wij vinden die informatie zo belangrijk dat we samen met het CBS een kinderversie hebben gemaakt: de Wereldwijzer. Hoe scoort Nederland op de werelddoelen? En wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat we in 2030 ook nog samenwonen in een land waar het voor iedereen rechtvaardig, veilig en gezond leven is? Als kind heb je weliswaar geen stemrecht, je hebt wel recht op de eerlijke feiten zodat je zelf een mening kunt vormen. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

Programma

Het belooft vooral een middag te worden met leuke verrassingen. Zo is er een echte Kindertalkshow waarin kinderen bijzondere gasten aan tafel ontvangen: van CEO’s en politici tot de initiatiefnemer van Youth for Climate en jonge ondernemers. Ze praten onder meer over duurzame energie, gelijke kansen voor iedereen, duurzame productie en consumptie en honger de wereld uit helpen. Er zijn duurzame hapjes en drankjes te proeven en iedereen kan meedoen met de 17 doelen die je deelt-quiz tijdens de talkshow.

Wanneer: woensdagmiddag 15 mei, van 14 uur tot 16 uur
Waar: NEMO Science Museum in Amsterdam
Wie: voor jong en oud, iedereen die zich betrokken voelt bij de 17 werelddoelen
Inloop: vanaf 14.00 uur

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via kindergehaktdag@duurzaamheid.nl! Wees er snel bij, want er is beperkt ruimte.