29 April 2021

GrowWizzKid leert jou waar je voedsel vandaan komt

In Nederland vind je het hele jaar door allerlei groenten en fruit in de supermarkten. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, aardbeien, appels en pompoen. Vroeger was dat anders. Toen aten we de groenten van het seizoen. In de winter kreeg je boerenkool en aardappels, in de zomer tomaat en sla en aan het einde van de zomer kwamen de appels en peren. Nu kunnen we alle groenten en fruit het hele jaar door eten. Hoe dat kan? Door groente en fruit van over de hele wereld, waar de temperaturen en seizoenen anders zijn, naar Nederland te brengen. En door groente en fruit in kassen te kweken met speciaal licht.

GrowWizzKid

Groente en fruit kweken in een kas… hoe werkt dat eigenlijk?

Een kas is een glazen gebouw waar groenten en fruit goed in kunnen groeien. Boeren maken graag gebruik van kassen. Ze kunnen er zorgen voor de beste tempratuur. En met behulp van lampen kunnen ze ervoor zorgen dat hun plantjes meer licht krijgen en zo beter groeien. Daarnaast zorgt een kas ervoor dat beestjes buiten blijven. Wel zo handig, als je wilt voorkomen dat konijnen jouw wortels opeten.

GrowWizzKid haalt de kas naar de klas

Om echt te begrijpen hoe groente en fruit tegenwoordig groeien, moet je het eigenlijk zelf doen. GrowWizzKid laat kinderen op de basisschool en op de middelbare school ervaren hoe het is om zelf groenten en fruit te laten groeien. En dat kan gewoon in de klas. Met een modern systeem met roze ledverlichting, dat in de klas (of op de gang… als er weinig plek is) kan komen te staan.

Het leuke is dat je niet alleen aan de slag gaat met het laten groeien van groenten en fruit. Je leert ook van alles over onze voeding en je mag natuurlijk de oogst ook zelf proeven.

GrowWizzKid

GrowWizzKid op jouw school?

Stuur je meester of juf naar de website van GrowWizzKid. Daar vinden ze alle informatie over dit lesprogramma.

Gerelateerde doelen

Deel dit artikel