10 October 2023

Een nieuwe prijs: het Duurzaam Ondernemertje – voor het stimuleren van duurzaam ondernemerschap bij kinderen

Hoe kunnen we een volgende generatie leiders opleiden om de grote maatschappelijke en ecologische uitdagingen in de wereld en in Nederland aan te gaan? Volgens Fawaka Ondernemersschool, een organisatie die zich bezighoudt met onderwijs over duurzaam ondernemerschap, ligt de sleutel in het jong beginnen met het normaal maken van duurzaam en ondernemend gedrag. Om dit gedrag te stimuleren lanceren zij op 10 oktober – dag van de duurzaamheid – een nieuwe prijs: het Duurzaam Ondernemertje, ook wel DOTje.

Initiatiefnemer Thiëmo Heilbron van Fawaka Ondernemersschool: ‘Het Duurzaam Ondernemertje is een jaarlijkse landelijke stimuleringsprijs met geldbedrag voor duurzaam ondernemende kinderen in het basisonderwijs. We gaan dit schooljaar op zoek, samen met de hulp van iedere juf, meester, ouder of verzorger.’

Is het niet wat jong om hiermee te beginnen in het basisonderwijs? Heilbron vindt van niet: ‘De kracht en het enthousiasme van kinderen in het maken van positieve verandering zie ik elke keer weer tijdens onze programma’s op basisscholen. Ook een paar jaar geleden toen ik in de jury zat van het Amsterdammertje van het Jaar was er een jong meisje, ik denk dat ze een jaar of zeven was, dat zelf armbandjes maakte en verkocht. Met het geld kocht ze voedselpakketten voor gezinnen met weinig leefgeld. Er is ontzettend veel inspiratie te halen bij kinderen, voor kinderen zelf, maar ook voor ons volwassenen. We doen het uiteindelijk samen, en iedereen die het wil kan een verschil maken.’ besluit Heilbron.

Ken je zelf al een mogelijk DOTje? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Lees er binnenkort meer over via de website van Fawaka Ondernemersschool.

Deel dit artikel