Wil je op de hoogte blijven van alles rondom 17 doelen die je deelt en de wereldwijzer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Doel 9 — Veilige infrastructuur en beschikbare kennis voor iedereen

Bert (12) uit Amsterdam
Iedereen zou toegang tot informatie moeten hebben. Je kunt dan zelf bepalen of je er gebruik van maakt, of niet.

Om mee te doen in de maatschappij, is het belangrijk dat je naar school kunt en toegang krijgt tot werk. Daarvoor is het nodig om vrij te kunnen reizen. Maar ook toegang tot internet en informatie is cruciaal om verder te komen. Daarvoor is dit werelddoel.

Als er een goede infrastructuur is, gaan kinderen gemakkelijker naar school, worden er sneller zaken gedaan en verloopt de communicatie beter. Het is ook een voorwaarde om technologische uitvindingen mogelijk te maken. Met als resultaat een sterke, dynamische en innovatieve samenleving.

Toegang tot internet is ook nodig voor het opdoen van kennis. Daarom moet iedereen vrij gebruik kunnen maken van het internet.

Vind jij net als Bert dat iedereen vrijheid van reizen en vrije toegang tot informatie moet hebben? Help mee en deel ook bovenstaand filmpje. En zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen weten waar de 17 Werelddoelen voor staan.