Wil je op de hoogte blijven van alles rondom 17 doelen die je deelt en de wereldwijzer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Doel 8 — Eerlijke en sociale economische groei

Lola (11) uit Nijmegen
Ik vind mijn speelgoed heel leuk, maar als het door kinderen is gemaakt, hoef ik het niet te hebben.

Lola vindt het niet eerlijk dat wij in Nederland goedkope spullen kunnen kopen waar mensen in andere landen hele lange dagen voor in de fabriek hebben gewerkt.

Eerlijke economische groei betekent dat iedereen profiteert van toenemende welvaart. Om dat te bereiken is het nodig dat wereldleiders meer inzetten op creativiteit, ondernemerschap en innovatie en burgers – mannen én vrouwen – makkelijker toegang krijgen tot banken en verzekeringen.

Realiseren we in 2030 werelddoel 8, dan heeft iedereen die werkt de mogelijkheid om dat veilig te doen. Onder goede werkomstandigheden. Denk dan aan veilige werkplekken, geen té lange werkdagen en werken tegen een eerlijke beloning.

Vind jij net als Lola dat iedereen moet profiteren van economische groei? Help mee en deel ook bovenstaand filmpje. En zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen weten waar de 17 Werelddoelen voor staan.