Wil je op de hoogte blijven van alles rondom 17 doelen die je deelt en de wereldwijzer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Doel 2 — Geen honger

Door Lot (11) uit Amsterdam
Als je met respect voor de natuur verbouwt, heb je uiteindelijk veel meer aan de grond – en je krijgt er ook lekkerdere appels van.

Vanaf 2030 heeft iedereen toegang tot genoeg veilig en gezond voedsel. Op dit moment zijn er bijna 800 miljoen mensen wereldwijd die door te weinig voeding niet gezond kunnen leven. Tegelijkertijd worden er enorme hoeveelheden voedsel weggegooid.

Aan honger kunnen we een einde maken als we landbouwgrond zo gebruiken dat we de bodem niet uitputten. Op die manier kunnen we ook in de toekomst voldoende gezond voedsel produceren. Daarnaast kan landbouwgrond eerlijker verdeeld worden en moeten ook kleine boerenbedrijven vrij toegang krijgen tot geld via de financiële markten.

Vind jij net als Lot dat niemand honger mag hebben? Help mee en deel ook bovenstaand filmpje. En zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen weten waar de 17 Werelddoelen voor staan.