15 May 2024

De 17 doelen Wegwijzer is weer bijgewerkt! Zo scoort Nederland nu op de 17 Werelddoelen.

Eens per jaar komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met een rapport waarin je kunt lezen hoe het in Nederland gaat. Het rapport gaat over onze welvaart (hoe fijn is het in ons land) en onze voortgang op de 17 Werelddoelen. Dit rapport verschijnt telkens op de derde woensdag van mei. Deze dag noemen we ook wel Verantwoordingsdag. Het rapport staat bomvol cijfertjes, percentages en feiten. Het vertelt ons hoe het gaat met het behalen van de Werelddoelen en hoe Nederland ervoor staat vergeleken met andere EU-landen.

Nieuwe cijfers in de Wegwijzer

Het dikke rapport van het CBS is best ingewikkeld (en saai). Omdat wij het belangrijk vinden dat de cijfers uit het rapport voor iedereen – en in het bijzonder voor kinderen – te begrijpen zijn, maakten we in 2018 voor het eerst de 17 doelen Wegwijzer. In de Wegwijzer reis je langs 17 doelen die van de wereld een fijnere plek moeten maken. We vertellen je waar de doelen over gaan en hoe we er voorstaan. Belangrijk, want alleen als je weet wat er aan de hand is in de wereld, kun je actie ondernemen. Als kind heb je misschien nog geen stemrecht, maar je hebt wel een stem en iets te zeggen over de toekomst!

Wij werken elk jaar op Verantwoordingsdag de Wegwijzer bij met de nieuwste cijfers van het CBS. Dat hebben we vandaag, op woensdag 15 mei 2024, dus weer gedaan. Zo weet jij precies hoe het nu gaat met Nederland en de 17 Werelddoelen!

Ga naar de wegwijzer

Deel dit artikel