Wil je op de hoogte blijven van alles rondom 17 doelen die je deelt en de wereldwijzer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Laten we elkaar uitdagen en samen oplossingen bedenken voor een eerlijke, veilige en duurzame toekomst.
Anne-Marie Rakhorst, initiatiefnemer campagne
Anne Marie Rakhorst

Anne-Marie Rakhorst

‘Mijn naam is Anne-Marie Rakhorst, ondernemer en initiatiefnemer van ‘17 doelen die je deelt’. Met deze campagne wil ik Nederland kennis laten maken met de 17 Werelddoelen die de Verenigde Naties eind 2015 opstelden. Doelen die ervoor zorgen dat de wereld gezonder, eerlijker en veiliger wordt voor iedereen. Dat kan als we ze massaal in het hart sluiten, delen en vooral actie ondernemen.

Hoe moet onze wereld er in 2030 precies uitzien? En hoe krijgen we dat voor elkaar? 17 kinderen, de ‘leiders’ van de toekomst, dagen ons in deze campagne uit om sneller actie te ondernemen en met inventieve oplossingen te komen. De toekomst van onze kinderen hangt af van de beslissingen die we nu nemen en daarom spelen zij de hoofdrol in deze campagne. Kinderen kijken met een open blik naar de wereld en komen vaak met oplossingen waar wij als volwassenen nog niet aan gedacht hadden.

Onze kinderen herinneren mij er elke dag aan dat ik als mens en ondernemer echt een bijdrage kan leveren. De Werelddoelen vormen vaak de basis van mijn werkzaamheden. Voel jij je ook aangesproken? Laten we elkaar dan uitdagen en samen oplossingen bedenken voor die eerlijke, veilige en duurzame toekomst. Wat je nu kan doen? Deze campagne delen met zoveel mogelijk mensen. Ik reken op je!’

Handtekening
Anne-Marie Rakhorst, initiatiefnemer campagne

Achtergrond

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Zo is ze onder andere initiatiefnemer en eigenaar van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl, dat samen met professionals, betrokken bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden Nederland verder wil verduurzamen. Eerder richtte ze het succesvolle bedrijf Search Ingenieursbureau op.

In de afgelopen jaren publiceerde Anne-Marie Rakhorst verschillende boeken over duurzaamheid, waarvan het meest recente, Geld stuurt de wereld, een zoektocht is naar duurzaam kapitaal. Over ondernemerschap, circulair ondernemen, de energietransitie, innovatie en duurzaam geld spreekt ze regelmatig in de media en tijdens congressen.