Ja, ik ontvang graag alle filmpjes

17 doelen prijsvraag

17 Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven. Voor iedereen. Maar hoe gaan we deze doelen behalen? Daarvoor zijn goede ideeën en slimme oplossingen nodig. Daarom organiseerden we de eerste 17 doelen Prijsvraag.

Voor wie?

Kinderen tussen de 6 en 17 jaar werden uitgedaagd om oplossingen aan te dragen voor een betere wereld. Tot en met 21 mei konden ze een filmpje insturen waarin ze hun idee uitleggen.

De winnende ideeën

Ben je benieuwd naar de winnende ideeën? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten! De winnaars mogen onder professionele begeleiding hun idee verder ontwikkelen.

De jury

Chahrazad Bouhtat
Eén van de hoofdrolspelers uit '17 doelen die je deelt'

Chahrazad zit in de brugklas en haar lievelingsvak is geschiedenis. Ze weet nog niet zeker wat ze later wil worden. Chahrazad twijfelt nog tussen kinderarts of toch maar de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland. Als ze een dag vrij heeft, spreekt ze het liefst af met vriendinnen, bakt ze taarten of gaat ze sporten. In de campagne ‘17 doelen die je deelt’ schittert Chahrazad met doel 5: Vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig.

Lynn Zebeda
Oprichter Dr. Monk

Lynn Zebeda richtte samen met Ama van Dantzig het bedrijf Dr. Monk op: een innovatiestudio voor maatschappelijke vraagstukken. Vanuit hun overtuiging dat ze de wereld eerlijker, groener en mooier willen achterlaten, werken ze aan diverse projecten. Zoals hun samenwerking met Tony’s Chocolonely waarvoor ze onderzoek deden naar de werkomstandigheden van boeren in de cacao-industrie in Ghana.

Hugo von Meijenfeldt
Coördinator Werelddoelen voor Nederland

Hugo von Meijenfeldt werkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar zorgt hij ervoor dat alle mensen die bezig zijn met het behalen van de Werelddoelen elkaar weten te vinden om samen te kunnen werken. Daarvóór was hij Consul-Generaal in San Francisco en eerder nog ‘reizende Klimaatambassadeur’.

Marloes van der Have
Directeur Missing Chapter Foundation

Marloes van der Have is directeur van Missing Chapter Foundation. Deze organisatie verbindt kinderen en beleidsvormers en zorgt ervoor dat ze samen, op basis van een vraagstuk, in gesprek gaan om tot nieuwe oplossingen te komen. 'Onze droom is dat het de normaalste zaak van de wereld wordt dat kinderen meedenken en serieus worden genomen.'

Maurits Groen
Oprichter WakaWaka en nr. 1 Duurzame top-100 in 2015

Al 35 jaar zet Maurits Groen zich met zijn communicatiebureau in om duurzaamheid een bekend thema te maken. Zijn grootste droom is dat het woord ‘duurzaam’ afgeschaft kan worden, omdat duurzaamheid de standaard is geworden. Met zijn bedrijf WakaWaka ontwikkelt hij ledlampen en opladers op zonne-energie waar wereldwijd al meer dan een miljoen mensen gebruik van maken.

Jan van Betten
Oprichter Nudge

Jan van Betten richtte het duurzaamheids-platform Nudge op, waarmee hij 57.000 consumenten verbindt aan ruim 300 bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties. Hij kreeg in 2014 een ‘Duurzaam Lintje’ voor zijn werk en is minister in het innovatiekabinet. Jan van Betten wordt een ‘idealist met verstand van zaken’ genoemd.

Loes Wormmeester
Eindredacteur Het Klokhuis

Loes Wormmeester werkt al meer dan 25 jaar bij de televisie en is nu de eindredacteur van Het Klokhuis. Voor haar werk won ze ‘De Gouden Cinekid Loekie’ – een prijs die maar heel zelden wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage aan de kindertelevisie hebben geleverd.

Anne-Marie Rakhorst
Initiatiefnemer '17 doelen die je deelt'

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer en investeerder. Ze is vastberaden om Nederland sneller te verduurzamen, onder meer middels haar platform duurzaamheid.nl. Met haar campagne ‘17 doelen die je deelt’ en de ‘17 doelen prijsvraag’ geeft Anne-Marie kinderen het hoofdpodium omdat ze vindt dat kinderen vaak slimme ideeën en oplossingen hebben waar volwassenen goed naar moeten luisteren.